DANIŞMA VE PSİKOLOG ODASI NASIL OLMALIDIR?

seans odası

Girdiğimiz, gezdiğimiz, gördüğümüz her ortamın bizde uyandırdığı bazı hisler vardır. Bulunduğumuz ortamın bizde yaratacağı ilk izlenim hislerimizi harekete geçirmektedir. Nasıl ki bir insanı gördüğümüze onun kıyafetlerinden, bakışlarından, el kol hareketlerinden, jest ve mimiklerinden dolayı edindiğimiz bir ilk izlenim varsa bu durum yeni bir ortamı ilk gördüğümüzde de aynı şekilde olur. Gördüğümüzde o insanın bize ne kadar yakın olabileceğini veya sevdiği şeylerin neler olabileceğini düşünür, arkadaş olup olamayacağımızı kendi içimizde bir teraziye koyarız. Aynı şekilde bir ortama girdiğimizde o ortamda rahat edip edemeyeceğimizi ve o ortamın bize artılarını ve eksilerini bir teraziye koyar düşünürüz. Kimse kendisini rahatsız hissettiği bir ortamda durmak istemez. Hele ki bu ortam mahremimizi anlatacağımız seans odası ise. Seans odaları bu sebeplerden dolayı diğer ortamlardan farklı ve diğer odalardan özel olmalıdır. Dolayısıyla her detayı ince ince planlanmalı, düşünülmelidir. Danışanın ilk izlenimi, odada rahat etmesi, kendisini rahat ifade edeceği bir ortamda olması seansların işlevselliği ve verimliliği açısından olmazsa olmaz noktalardır. Peki seans odaları nasıldır, nasıl olmalıdır? Danışma odasında neler konuşulur neler yapılır? Okuyucularımızın bu anlamda meraklarını gidermek istedik.

Seans odası nasıl olmalıdır?

  • Seans odasına danışan girdiğinde gözleri yorulmamalı kendisini rahat hissetmelidir.
  • Renkler göz yormamalı genellikle rahatlatıcı yumuşak geçişli renkler kullanılmalıdır.
  • Mobilyalar ne rahatsızlık verecek kadar sert ne de dengede durmayı zorlaştıracak kadar yumuşak olmalıdır.
  • Desenler göz yormamalı mümkünse desensiz kumaşlar tercih edilmelidir.
  • Danışan ile danışmanın oturdukları koltuklar aynı yükseklikte olmalı ve açıları en fazla 45 derece olmalıdır.
  • Oda sıcaklığı 25-26 derece civarında ayarlanmalı ve dikkat dağıtıcı ölçüde sıcak ya da soğuk olmamalıdır.
  • Gerek görülenden fazla eşya olması danışmada dikkati dağıtır ve odaklanmayı güçleştirir. Bir kitaplık, bir sehpa ve danışman ile danışanın oturacağı koltuklar dışında eşyalar, biblolar, çok renkli figürler danışma sürecini olumsuz etkileyebilir.
  • Öncelikli amaç odanın uyumlu, az eşyalı, rahat olmasıdır.
  • Mobilyalar terapistin oturacağı bir koltuk ve ayrıca tekli berjer ve iki kişilik orta boy bir koltuktan oluşmalıdır. Sehpa ortada kalacak şekilde konumlandırılmalıdır.

Randevu için lütfen arayınız

0322 402 09 09

0530 832 14 81

bir yorum bırakın

× Bizimle İletişime Geçin!