Yazı Konusu: Çocuklarda Özgüven ve Buna Bağlı Sorunlar Çocuğun psikososyal gelişim evrelerinde doğumla başlayan ve bir yaşına kadar devam eden…
Aile Danışmanlığı Nedir? Aile Danışmanlığı, Aile her kültürde bulunan ve kültürden kültüre dinamiği değişen sosyal bir kurumdur. “Biyolojik ve psikolojik…
Masal, Türk Dil Kurumu’nda “Genellikle halkın yarattığı, hayale dayanan, sözlü gelenekte yaşayan, çoğunlukla insanlar, hayvanlar ile cadı, cin, dev, peri…
Zorbalık nedir? Zorbalık çeşitli bağlamlarda da meydana gelmekle birlikte özellikle okullarda yaşanan oldukça yaygın bir şiddet türüdür. Güçlü olan…
Yeme bozuklukları tek başlık altında incelenmektense üç başlık altında incelenmelidir. Yeme bozukluklarını üç ana başlıkta incelemek mümkündür. Ama yeme bozukluklarını…
MOXO DİKKAT ÖLÇME TESTİ NEDİR? MOXO dikkat ölçme testi 6 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için geliştirilmiş Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu…
Sınav kaygısı; öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun…
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI NEDİR VE ÇEŞİTLERİ NELERDİR? Bir psikolog olarak Teknoloji bağımlılığı konusu hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Teknoloji bağımlılığı; internetin…
Sigmund Freud’a ait olan bu yaklaşım aslında Freud’un insanı ve onun kişiliğini karmaşık ve birden fazla bileşene sahip olduğundan yola…
Öfke Nedir? Öfkenin oluşturduğu kaos ve problem durumu insanları öfke kontrolü nasıl yapılır sorusuna yöneltmekte. Öfke Kontrolü konusuna değinmeden önce…
Oedipus ve Elektra Kompleksleri psikolog ve psikolojik danışmanların çalışmalarında göz önünde bulundurdukları komplekslerdir. Ben de bu yazımda size Oedipus ve…
Oyun Terapisi: Çocukların oyun ve oyuncaklarla kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade ettikleri, bilişsel ve sosyal becerilerini geliştirdikleri, duygu ve düşünceleri ortaya…
Psikolog ve Psikolojik Danışmanlar için Freud’un hayatı ve çalışmaları heyecan vericiolduğunu söyleyerek makaleme başlamak istiyorum.Sigmund Freud, 6 Mayıs 1856’da bugün…
Gündelik yaşantınızda uyurken, yemek yerken, yürüyüş yaparken, ev işlerine yardım ederken
ya da sevdiğiniz bir yakınınızla sohbet ederken birden fazla uyarana maruz kalırsınız.
Tekdüze ya da karmaşık bir işle uğraşırken neler yaptığınız, neler tadıp kokladığınız ya da
üzerinizde hangi kıyafet olduğunun bile farkında olmayabilirsiniz.
“Istırabın kaynağında insanın hayatına anlam verememesi gerçeği yatar.” -Viktor Emil Frankl Öz-şefkat nedir? Yaşanılan olumsuz durumlar karşısında bireyin başkalarına…